vrijdag 31 augustus 2012

Uitstapje "Stichting de Ring" Epe


Vorige week zaterdag 25 augustus hadden de dames en heren van "Stichting de Ring" hun jaarlijks uitstapje, wat om beurten wordt georganiseerd door één van de leden. Dit keer was de dag onderverdeeld in twee bezoeken aan een museum. Het eerste bezoek ging naar "Museum De Buitenplaats" in Eelde en het tweede bezoek naar het "Grafisch Museum" in Groningen.

Gelukkig zat het weer die dag mee, het regende toen men onderdak zat en het was droog toen men aan het eind van de morgen buiten vertoefde, waar onder dus bij "Museum De Buitenplaats". Een prachtig aangelegde tuin met het en der bronzen beelden.


's Middags werd er naar de stad Groningen gereden, naar het "Grafisch Museum". Hier kreeg het gezelschap een rondleiding die zeer de moeite waard was. Men kwam onder meer te weten, waar ons lettersysteem zijn oorsprong had en er werd uitvoerig ingegaan op het gebied van de van de verschillende soorten van druktechniek. Het was tevens de laatste dag van de expositie "Drukken in Oorlogstijd". Op de bovenste verdieping kon het atelier worden bezocht van Hendrik Nicolaas Werkman, de alom bekende drukker en kunstenaar.1 opmerking: